Tuotteemme

Tuotteemme

Vastalingottu juokseva hunaja

Loppukesän harvinainen herkku. Mehiläisten mestariteos käsittelemättä pesästä purkkiin. Saatavana vain elokuussa. Säilyy juoksevana pakastimessa.

Tällaista herkkua et saa kaupasta, mutta ennakkotilaajana sinulla on tilaisuus päästä herkuttelemaan vastalingotulla, juoksevalla hunajalla.

Hunaja on tuoreena juoksevaa ja kiteytyy ajan kanssa juuri omalla tavallaan. Kiteytyneen hunajan saa halutessaan uudelleen juoksevaksi lämmittämällä sitä vesihauteessa tai varovasti mikrossa, mutta ethän lämmitä yli 40 asteeseen, sillä silloin hunajasta saatavat hyvät entsyymit alkavat hajota. 

Hunajan voi myös pakastaa. Pakastaminen pysäyttää kiteytymisprosessin, mutta hunaja ei jäädy pakkasessa, vaan ainoastaan jähmettyy, ja notkistuu uudelleen huoneenlämmössä. Eli pakastamalla saat nauttia juoksevasta hunajasta kauemmin.

Kiteytetty pehmeä hunaja

Kaupasta tuttu hunajatuote, mitään lisäämättä, mitään poistamatta. Käsitelty ainoastaan vaivaamalla kiteytymistä pehmeäksi ohjaten. Säilyy lusikoitavan pehmeänä huoneenlämmössä.

Hunajan väri ja maku vaihtelee sen mukaan, mistä kasveista sen mesi on kerätty. Tänä vuonna hunaja tulee kahdelta eri mehiläistarhalta: 

Oravan hunaja: Mehiläisten hunajassa käyttämä mesi on peräisin pääosin erilaisista niittykukista, kuten voikukasta ja horsmasta, sekä hunajakukasta. Mukana on myös kotipuutarhojen kasvien mettä sekä rypsiä.

Hatun hunaja: Hunajassa painottuu rypsi, mutta myös monien niittykukkien, kuten voikukan ja ohdakkeiden, sekä metsän mesikasvien, kuten puolukan ja mustikan, mettä on mukana.


Wanhan ajan lohkeava hunaja

Monen mielestä se ainoa oikea hunaja. Liittyykö sinunkin hunajamuistoihisi hitaasti kielen päällä sulava hunajan pala?

Vastalingottu hunaja kiteytyy lohkeavaksi ajan kanssa, jos sitä ei käsitellä pehmeänä säilyväksi.

Kuusenkerkkäsiirappi

Kuusenkerkkäsiirappimme valmistetaan vain kolmesta ainesosasta: vastapoimituista tuoreista kuusenkerkistä, puhtaasta vedestä ja sokerista. Ei mitään ylimääräistä, ainoastaan keväisen luonnon tarjoamaa superherkkua.


Hillot

Pieniä eriä erilaisia hilloja mm. karviainen ja raparperi. Hillot teemme perinteisin menetelmin ilman mitään ylimääräistä, joten ne maistuvat isoäidin tekemiltä.

Hilloeristä hintoineen ilmoitetaan Facebokissa Hunajaleidin sivulla sekä REKO Seinäjoki -ryhmässä.